Sinds 2013 is ons bedrijf uitgebreid met de SC 530 certificering. Hiermee zijn wij bevoegd tot het verwijderen van asbest, asbesthoudende producten en asbestbesmet materiaal tijdens sloop, renovatie of onderhoud. Het verwijderen en afvoeren van asbest moet uiterst zorgvuldig gebeuren. Voor elke opdracht maken we daarom een gedetailleerd plan van aanpak, toegespitst op uw unieke situatie.

Hoewel asbestverwijdering binnen Van Reeuwijk de jongste ontwikkeling is, kunnen wij putten uit jarenlange interne ervaring. Zeker voor werk dat zoveel risico met zich meebrengt voor mens en milieu is zorgvuldigheid uiterst noodzakelijk. Alleen erkende, gecertificeerde bedrijven mogen volgens strenge voorwaarden asbest verwijderen.

Het hele proces van asbestverwijdering doen wij in eigen beheer. Om te beginnen moet er een inventarisatie uitgevoerd worden hierbij bieden wij indien nodig de hulp aan om dit door een gecertificeerd bureau te laten doen. Deze moeten gedaan worden bij diverse instellingen zoals gemeente en de arbeidsinspectie. Daarna begint de daadwerkelijke verwijdering. Dit gebeurt door eigen personeel en met eigen materiaal. Wettelijke verplichting maakt dat de eindbeoordeling in een laboratorium plaatsvindt. Ook dit werk kunnen wij u uit handen nemen.

Zeker tijdens calamiteiten, zoals brand, is het van groot belang om snel te handelen. In de Randstad kunnen we binnen twee uur ter plaatse te zijn. Ons werkgebied is echter veel groter; we hebben opdrachtgevers uit heel Nederland.

Op plekken waar asbest is verwerkt, heeft dat natuurlijk ook ooit een functie gehad. Asbest is sterk, slijtvast en is bestand tegen hoge temperaturen. Het heeft bovendien een sterk isolerende werking. Na de verwijdering zijn de positieve eigenschappen die asbest heeft, uiteraard ook verdwenen en blijft u letterlijk en figuurlijk met een ‘gat’ zitten. Ook hier kunnen wij inspringen. Indien gewenst denken wij mee over het herstel. Sterker nog; wij kunnen deze ook uitvoeren. Isolerend, brandwerend. De kennis, materiaal en manschappen hebben wij in huis!

Asbestsanering voormalige Ford garage

Schermerhoek 523 Capelle aan den IJssel
Januari 2017
TotalSolution B.V.

Van Reeuwijk Asbestverwijdering B.V. heeft de voormalige Ford garage in Capelle aan den IJssel gesaneerd. De gehele asbestsanering in uitgevoerd onder risicoklasse 3, doordat de werkplaats rondom bekleed was met asbesthoudende boardbeplating en de gehele werkplaats asbestbesmet verklaard was. Voor de sanering heeft onze Asbestverwijdering B.V. 100.000 m3 aan onderdrukmachines geplaatst om genoeg over capaciteit te hebben. Voor Van Reeuwijk Asbestverwijdering B.V. was dit een mooi project en tevens een goed leertraject voor onze nieuwe DAV'ers in opleiding!