Sloopwerk & asbestsanering voormalig waterzuiveringsgebouw Rotterdam

Knap staaltje werk!

Locatie: Watertorenweg 336 Rotterdam
Datum: juli 2018
Klant: TotalSolution B.V.

Van onze opdrachtgever TotalSolution B.V. hebben wij de opdracht ontvangen om een oud waterzuiveringsgebouw van de gemeente Rotterdam inpandig te slopen en alle asbesthoudende toepassingen te verwijderen.

Een mooi uitdagend project waar al onze diciplines goed van pas komen. Voor onze mannen van Van Reeuwijk Asbestverwijdering zat er een uitdagende klasse 2A asbestsanering in de kelder van het voormalige waterzuiveringsgebouw. Hiervoor was maarliefst een capaciteit van 35.000 m3 aan onderdruk benodigd. Nadat de kelder was vrijgegeven kwam de volgende uitdaging voor onze sloopploeg doordat er maarliefst 350 m1 oude gietijzeren buizen in lagen met een doorsnede van 1,00 m1 welke allemaal verwijderd diende te worden voor de toekomstig geplande bergingen.

Op de begane grond en 1e verdieping welke samen een oppervlakte hebben van 2.600 m2, zijn alle vloer-, wand- en plafondafwerkingen verwijderd. Ook hebben wij op beide verdiepingen diverse toiletgroepen, liftkernen, metselwerkwanden en vaste inrichting gesloopt. Toen het gehele pand gestript was konden wij starten met de constructieve boor-, zaag- en sloopwerkzaamheden. Op de begane grond hebben wij diverse betonsparingen gemaakt in wanden tot wel 40 cm. dik zodat onze opdrachtgever er nieuwe appartementen in kan gaan realiseren.

Terug